Vijf jaar Treinenweb...

Het is vandaag al weer vijf jaar geleden dat Treinenweb het levenslicht zag. Het eerste nieuwsbericht was de trotse mededeling dat Treinenweb dan eindelijk echt officieel van start is gegaan.

Het daaropvolgende nieuwsbericht ging over de oplevering één van de eerste gemoderniseerde Intercity-stelenl welke voorheen de Koploper werd genoemd, ook een mooi moment was om het eerste bericht op Treinenweb mee te beginnen, daarna volgde het nieuws dat er speciaal vanwege de geboorte van het derde kind Alexia van kroonprins Willem-Alexander en Prinses Maxima, dat er een zgn. Prinses Alexia trein ging rijden.

Terugblik op het nieuws....

Afgelopen vijf jaren zijn er door de redactie diverse nieuwsitems geplaatst wat in een oplopende lijn is gestegen. Zie hier een tabelletje en een grafiekje met de metingen van de aangemaakte nieuwsberichten sinds 2007 tot en met 2011.

2007     112
2008     186
2009     477
2010     565
2011     642

Deze berichten zijn door in totaal 6 redacteuren (Damiaan, Marleen, Colin, Aar, Koen en Joris-Jan) zijn geplaatst. De eerste drie redacteuren zijn overigens niet meer actief op Treinenweb als team-lid.

Vele veranderingen....

Ook de website Treinenweb heeft flinke veranderingen meegemaakt. Zo begonnen we eerst met een behoorlijk hoekige layout die in de kleurstelling meer NS-geel was, en zo zijn er later nieuwe pagina's bij gekomen om het aanbod voor de bezoeker flink te verbeteren. Een materieeloverzicht met informatie over het rollende materieel op het spoor zag uiteindelijk het levenslicht samen met de reviews. Later kwam er nog een agenda bij met de recentste evenement op en langs het spoor.

Begin 2010 werd de integratie van onze video's op ons Youtube-kanaal op Treinenweb beter zichtbaarder. Ook gingen we toen voor een periode van tien maanden in zee met  audio-visueel bedrijf Bubbleside Media, waarna we de video's zelf gingen exploiteren en produceren.

Uiteindelijk zijn we in september 2011 een grens overgegaan door de site een flinke boost te geven in de vorm van een restyling en het aanbieden van nog meer interessante spoor informatie. Zo zijn er fotoalbums gekomen bij de reviews, stations en materieel, en zijn er datumoverzichten online gekomen die vele interessante datums van o.a indienststellingen en afleveringen van divers spoormaterieel.

Hierna hebben we een hoop updates uitgebracht met nieuwe mogelijkheden, zoals de inzetlijsten en overzichten van de treinseries, de route's welke de treinen rijden om hun eindbestemming te bereiken.

Tot slot

We hebben gekeken op een leuk terugblik van de afgelopen vijf jaar, en uiteraard blijven we actief met het plaatsen van nieuwsberichten, evenementen, reviews en andere actuele informatie, gevolgd met nieuwe ontwikkelingen waarvan er al een aantal op de plank staan.

Op naar tien jaar Treinenweb......