Let op: Mondkapjes in het OV zijn vanaf nu verplicht. Reis alleen als het echt nodig is!

Einde voor 'Blauwe Bord' in Utrecht

Het doek is gevallen voor het grote informatiebord in de stationshal van Utrecht, welke ruim 23 jaar de reizigers van reisinformatie heeft voorzien. Vrijdagmiddag omstreeks 14:00 uur werd er een afscheids-bijeenkomst gehouden onderaan het reusachtige bord. Vele reizigers waren hierbij aanwezig om afscheid te kunnen nemen.

Tijdens deze herdenking werd het bord officieel overhandigd aan het Paul Vlijmen (directeur) van het Spoorwegmuseum. Ook de symbolische petitie waarmee Iwan Verrips wou aantonen hoe geliefd het bord was, en dat deze het liefst niet moest verdwijnen werd hierbij overhandigd. Iwan zelf kreeg namens de NS een iPad overhandigd met daarop een speciale applicatie waarin de actuele vertrektijden op een digitaal nagemaakt informatiebord te zien zijn, inclusief het flapperende geluid. Naar verwachting kunnen iPad-gebruikers deze op korte termijn gratis downloaden.

Ook werd er tijdens de bijeenkomst een gedicht voorgedragen door en liefhebber van het bord.

Naar verwachting zal het oude bord in het voorjaar in het Spoorwegmuseum te zien zijn, er wordt bekeken of het bord aangesloten kan worden op de Utrechtse reisinformatie.

Afbouw
Het 3000 kilogram zware bord werd omstreeks 18 uur nadat de avondspits voorbij was, afgebroken. De paletten met de flappen werden rij voor rij gedemonteerd waarna omstreekt 22 uur die avond het bord leeg was. Deze nacht is er werkt om de techniek en de randen van het bord te demonteren.
Sinds vanochtend is er geen spoor meer te bekennen van het oude vertrouwde blauwe bord.

Digitaal bord
Dit weekend zal worden begonnen met de aanleg van het nieuwe bord. Dit bord zal volledig digitaal zijn en uit beeldschermen zijn opgebouwd. Er zullen 36 digitale schermen in 4 clusters van 9 schermen worden gebruikt.

Verwacht wordt dat aanstaande maandag voor de ochtendspits het nieuwe digitale bord zijn dienst zal bewijzen.

Foto's: Treinenweb