Schultz: 'Onderzoek naar OV-chipkaart organisatie'

Minister Melanie Schultz (Infrastructuur) gaat extra onderzoek doen naar de vorm die de organisatie moet krijgen die de problemen met de ov-chipkaart in goede banen moet leiden. Dat zei ze donderdag toe tijdens een zitting in de Tweede Kamer, nadat veel fracties hun kritiek hadden geuit op een eerder plan.

De Kamer is bang dat Schultz de regie van de voortgang van de OV-Chipkaart te veel uit handen geeft. Zo benadrukte Schultz ook dat de ov-chipkaart inderdaad een gezamenlijke verantwoordelijkheid is van Rijk, vervoerders en lagere overheden.

''Problemen moeten we daarom samen oplossen'', oordeelde de VVD-bewindsvrouw. Die problemen betreffen onder meer de veiligheid, het dubbele opstaptarief en het meermaals moeten in- en uitchecken.

Uitwerking

De komende tijd gaat ze een licht en een zware versie uitwerken van de vorm die de nieuwe OV-organisatie moet krijgen. In februari verwacht ze het resultaat naar de Kamer te kunnen sturen. Wel moet de nieuwe organisatie direct knopen moeten doorhakken bij beslissingen.

Eerder deed een commissie onder leiding van Henry Meijdam onderzoek naar de perikelen met de OV-chipkaart. Daar waren de plannen dat er een 'ov-autoriteit' moest komen om de boel aan te sturen. Schultz zelf vond de naam 'ov-authoriteit' niet de juiste bijpassende naam.

Wens
Een OV-chipkaart organisatie staat al een tijdje op de wensenlijst van de Tweede kamer.

Kamerleden zijn echter bang dat met zo'n nieuwe organisatie een ''mini-overheidje'' ontstaat, zoals VVD'er Charlie Aptroot het noemde. Schultz staat ook niet te springen bij nieuwe tussenlagen en gaat daarom extra onderzoek uitvoeren naar de precieze vorm van zo'n ov-organisatie.

Bron: Nu.nl