Omlegging spoor bij Rosmalen wegens werkzaamheden

Gedurende de herfstvakantie rijden er geen treinen tussen Oss en Den Bosch. De reden is dat er op van zaterdag 22 tot en met zondag 30 oktober werkzaamheden zullen plaatsvinden door ProRail. Op dit moment zullen er bussen pendelen tussen beide stations. De resitijd kan oplopen tot een half uur extra. Voor reizigers die tussen Oss en Utrecht treinen, geldt een omreisadvies via Nijmegen.

Werkzaamheden
Rijkswaterstaat graaft een nieuw stuk kanaal om Den Bosch heen. Door de aanleg van ongeveer acht kilometer nieuw kanaal hoeven schepen vanaf 2014 niet meer door de binnenstad van Den Bosch.

Vanwege deze werkzaamheden sluit ProRail tussen Den Bosch en Rosmalen een tijdelijke spoorlijn aan op het bestaande spoor. Treinen worden daar vanaf maandag 31 oktober over omgeleid, zodat ProRail kan werken aan een nieuw spoorviaduct, waar later het omgelegde deel Zuid-Willemsvaart onderdoor stroomt.

De tijdelijke omlegging zal na de werkzaamheden in de herfstvakantie geen hinder moeten opleveren voor de reiziger. De snelheid zal worden blijven gehandhaaft, en tijdens de werkzaamheden zullen de seinen en veiligheidssystemen worden ingeregeld.

Over een jaar is het viaduct klaar en rijdt de trein weer zijn originele route.

Bron: CoBouw