Welkom op het vernieuwde Treinenweb

Bij deze heet ik jullie van harte welkom op de nieuwe versie van Treinenweb. Na een periode van hard werken kunnen we eindelijk online gaan. Laten we eens in dit nieuwsartikel een blik werpen op de veranderingen.

Een nieuwe layout
Wat meteen op valt is een nieuwe strakkere layout.

Na vijf jaar vonden wij het wel weer eens tijd worden voor iets nieuws wat ook wat frisser eruit ziet. Ook is er vanaf nu een uitklapmenu bovenaan geplaatst zodat we nog meer nieuwe leuke onderdelen kunnen bieden en meer gebruiksgemak en overzichtelijkheid kunnen geven. Ook het RSS-icon heeft een plek rechtsboven gekregen

Materieel
Op internet zijn over diverse locaties overzichtslijsten te vinden met data's waarbij vermeld staat welk spoorwegmaterieel op welke datum in dienst is gekomen, uit dienst is gegaan, of gerevisieerd is. Afgelopen maanden hebben wij een hoop data's hiervan uitgezocht en deze gebundeld in een groot overzicht.

Het begin zal nog niet volledig zijn, maar er we gaan werken naar een overzicht die tenminste 80% van deze bijzondere datums moet gaan bieden. Ook hebben we interessante plannen met deze datum-overzichtslijsten, die we op termijn willen gaan uitvoeren. Maar daar komen we later nog eens op terug.

Ook is er voor de UIC-nummer fans een controle-calculator geplaatst waarbij je met een ontbrekend nummer het volledige UIC-nummer kan achterhalen. Dit kan wel eens nuttig zijn bij het spotten... Over spotten gesproken, er is nu ook een koppeling met spoorweg-spotters-website Somda. Bij de nummers van het materieel kan je nu ook zien waneer een trein voor het laatste gespot is. Het spotten zelf kan je op Somda zelf doen.

Foto's
Erg belangrijk zijn de foto's. Bij de stations, reviews en bij het spoorwegmaterieel kunnen er door de beheerder nu ook gemakkelijker foto's worden toegevoegd. Deze verschijnen onder de genoemde pagina's in een handig doorklikbaar foto-album.
Deze foto's zijn ook te vinden in een totaal-overzicht waarin van de stations en het materieel steeds de laatste 25 stuks zichtbaar zijn.

Nieuws
Het actuele nieuws is altijd het belangrijkste middelpunt van Treinenweb geweest en dat staads nog steeds in onze vaandel. We hebben gemerkt dat het nieuws voorheen lastiger te doorzoeken was, en dus hebben we tijd geinvesteerd om het nieuws beter doorzoekbaar te maken. Ook het nieuws is makkelijk gearchiveerd, en kan je via het uitklapmenu ook fitleren op enkele perioden. De foto's zijn voornamnelijk van onze hand, maar ook komen er doto's van derden op te staan (met hun toestemming).

Stations
In Nederland hebben we vele stations, en om een handig overzicht te bieden hebben we deze vanaf nu gebundeld in een stations-database. Bij vele stations is informatie te vinden over de geschiedenis ervan. Ook foto's kan men hier vinden
As last but not least is er zelfs een versimpelde vertrektijden overzicht per station op te vinden.

Webcams
Regent het? Vanaf nu zijn er ook verwijzingen op Treinenweb te vinden naar webcams in heel Nederland. Nu kan je vanuit je luie stoel treinen spotten.

Dit, en nog veel meer....
Ja, wat je nu ziet is nog lang niet alles...
Komende dagen en weken gaan we zeker de informatie op onze site uitbreiden. Er komen meer datums op bij het materieel, er komt meer informatie bij stations, en er zullen vele honderden foto's worden toegevoegd over de hele site, komt er binnenkort een materieelplanner. Ook korte beschrijving en foto's bij de reviews zulllen op korte termijn volgen.

Het zou kunnen dat ik nog iets vergeten ben, maar dat zal jij zelf vast wel op merken in dat geval ;-).

Ik wens jullie veel plezier met de vernieuwde Treinenweb. En mocht je vragen, klachten of complimenten hebben, dan kan je terrecht op contact@treinenweb.nl.