ProRail plaatst hek op Hanzeboog tegen brugfietsers

ProRail heeft op de Hanzeboog, de nieuwe spoorbrug over de IJssel, een hekje geplaatst bij de bogen, hiermee moet voorkomen worden dat durfals gevaarlijke toeren uit gaan halen door de boog te beklimmen. De aanleiding tot deze maatregel is de publicatie van een video waarin een man op een fiets over de 26 meter hoge boog rijdt, iets wat levensgevaarlijk is.

Het hekwerk wat aangebracht is is nu nog provosorisch aangelegd en bestaat uit enkele planken en wat pallets. Op termijn zal ProRail een goede vervangende oplossing in de vorm van een hekwerk plaatsen om dit gevaarlijke gedrag tegen te gaan.

Fietser
Afgelopen donderdag is er een film op Youtube opgedoken van een man die met zijn fiets over een van de bogen heen reed. Deze man die anoniem zijn verhaal heeft gedaan meent dat hij zeer goed getraind erin was en dat hij anderen niet in gevaar zou hebben gebracht. ProRail en de politie zijn niet te spreken over deze actie en zijn een onderzoek gestart naar de man. Ook naar sportdrank-merk GoFast, waarvan vermoedens zijn dat zij als deze actie hebben gesponsord, is fel uitgehaald door ProRail.

Levensgevaarlijk
Wat deze persoon heeft gedaan is levensgevaarlijk, en hierbij is ook gevaar ontstaan voor anderen, iets wat deze man blijkbaar niet doorhad. Dat het een zeer dwaze actie is, is wel duidelijk. Ook is het erg vreemd dat een sportdrank-fabrikant zich met zo'n reklame wilt associeren.

Het moge duidelijk zijn dat dit verkeerd had kunnen aflopen, ondanks het goed afgelopen is. We hopen dat dit geen mensen gaat trekken om dit na te doen. Dit is spelen met je eigen en andermans leven.

Deze alinea heeft geen verband met de uitspraken van ProRail of Politie en is een mening van Treinenweb zelf.


Het filmpje van GoFast met daarin de scenes waarin een onbekend persoon gevaarlijke toeren uithaalde
door over een van de bogen van de Hanzeboog te rijden. LEVENSGEVAARLIJK!!!!!