Reactivatie voor DDM-1 Materieel

Het terzijde gestelde DDM-1 materieel zal aankomende winter weer op het spoor in de dienstregeling verschijnen. Op deze manier hoopt de NS op één van hun aanvullende maatregelen  al klaar te zijn voor de winter, mochten er deze winter diverse treinstellen door sneeuwschade buiten dienst komen te staan.

Een groot aantal DDM-1 stellen staan nu terzijde op de Dijksgracht en de Amsterdam Zaanstraat werkplaats. De komende weken zal NedTrain met een 1800-locomotief de conditie van de rijtuigen beproeven waarmee er een winteromloop voor de stammen kan worden voorbereid.

In vergelijking tot vorig jaar zal voor de tractie dit maal geen locomotieven uit de NS1800-serie  worden gebruikt, maar wel NS1700-locs. Hiervan staan er ook een groot deel terzijde vanwege de inkrimping van de de vloot  ICR-rijtuigen van de NS, waarvan er sinds enkele jaren een ruime honderd rijtuigen tijdelijk naar NS HiSpeed zijn gegaan. Ook zouden bovendien de 1800-locs tegen hun ouderdom aanzitten, en zou het financieel beter behaalbaar zijn om een serie 1700-locomotieven om te bouwen zodat ze kunnen samenwerken met een stam DDM-1 dubbeldeksrijtuigen.

De DDM-1 rijtuigen worden van oktober dit jaar ingezet tot volgend jaar april.

Foto: Bart (Generaal Gibson)
Een foto van een stammetje DDM-1 rijtuigen.
Foto: Bart (Generaal Gibson)