Aanpassing aan de SLT

Komende periode is of worden er diverse zaken aangepast aan de SLT treinen, dit ter gebruikersvriendelijkheid voor de machinisten en voor de reizigers.

- Zo is er inmiddels op de helft van de stellen folie op de deuren naar de cabines geplakt tegen lichtinval in de cabine. Hiermee is het 'over de schouder' meekijken van de rit niet meer mogelijk door reizigers.

De reisinformatie (RIS) is ook aangepast. Zo wordt de voorafgaande aankondiging met 'Dames en heren goedemorgen...' voortaan alleen nog omgeroepen bij vertrek -en overstapstations.

- De aanduiding "niet instappen" op de inforamtieschermen en de koersborden zal verdwijnen. Deze werd getoond nadat bij het kopmaken op een eindstation de cabine af werd gesloten en de stuurstroom uit werd geschakeld om naar de andere cabine over te gaan. Deze aanduiding gaf veel verwarring on onduidelijkheid bij reizigers. Nu wordt er gewerkt aan het op blanco zetten van de schermen, andere serviceberichten en de mogelijkheid voor andere (omleid-) routes.

Bron: Somda