Bijna alle defecte treinstellen gerepareerd

Een woordvoerder van de NS kon tegenover Treinenweb vermelden dat het herstel van de treinen 'voorspoedig' verloopt. Inmiddels staan er nog maar enkelen in de werkplaats en heeft de NS weer de mogelijkheid om op volle capaciteit te kunnen rijden.

Afgelopen december raakten er veel treinstellen buiten dienst vanwege het winterse weer waar het hele land gebukt onder ging. Door de sneeuw raakten vele treinstellen defect en werden er ook een groot aantal buiten dienst gesteld. Met name de nieuwe SLT-treinstellen hadden last van kortslutiing in de electronica door het smeltwater wardoor deze vloot voor een groot deel niet inzetbaar was.

Siemens-Bombardier welke leverancier is van de nieuwe treinstellen, stuurde een team monteurs naar Nederland om de problemen te onderzoeken en op te lossen. Volgens de NS zou dit binnen de garantie vallen. Op de vraag of de monteurs al zicht hebben op hoe het probleem in de toekomst valt te verhelpen kon de woordvoerder niks zeggen.

Door deze uitval van treinen en ondercapactieit heeft de NS in december en in begin januari een uitgeklede dienstregeling geintroduceert waarbij vaker overstappen noodzakelijk was voor de reiziger. Ook vielen er enkele dienstregelingen uit.