Videoproducties Treinenweb in eigen beheer

Sinds kort heeft Treinenweb zelf het heft in eigen handen genomen om de video-producties te beheren. Sinds medio 2010 viel de video-productie onder de vlag van BubbleSide Media, maar wegens omstandigheden is de samenwerking met deze partij beëindigd. Zo stond er op de planning om een maandelijkse nieuwsuitzending te maken, maar door de beëindigde samenwerking staat deze helaas op losse schroeven.

Helaas betreuren wij deze gang van zaken en hebben tevens ook enkele video's van onze site moeten verwijderen vanwege licentie-redenen. Ook door deze beëindiging van de samenwerking hebben we afscheid moeten nemen van onze redacteur Colin die zich ingezet heeft in de publicatie van ruim honderd nieuwsberichten en enkele reviews.

Nu wij zelf de video-producties in beheer zullen gaan nemen zullen we het assortiment van de video's weer snel aanvullen met nieuwe reportages. Zo wordt er inmiddels gewerkt aan een compilatie van schitterende spoorwegbeelden en zijn er ook plannen om een reportage in het buitenland te maken, in de EuRegio van België en Duitsland wel te verstaan. Ook gaan wij zeker ook filmen op open dagen en evenementen op en langs het spoor.

Voor onze video-productie zal op korte termijn professionele apparatuur worden geleverd waarmee we de videobeelden zullen gaan maken. Deze zullen hoogstwaarschijnlijk ook in Full HD aangeboden kunnen worden.