Stichting Hondekop verkoopt delen van interieur uit Hondekop-treinstellen

Aanstaande donderdag en zaterdag houdt de Stichting Hondekop uitverkoop met delen van het interieur. (Foto: Treinenweb)
Aanstaande donderdag en zaterdag houdt de Stichting Hondekop uitverkoop met delen van het interieur. (Foto: Treinenweb)

De Stichting Hondekop biedt liefhebbers een unieke kans om een stukje geschiedenis te bemachtigen door delen van het tweedeklas interieur van de Hondekop te kopen voor schappelijke prijzen. Op Hemelvaart (donderdag 9 mei) en zaterdag 11 mei zijn ze te koop bij de oude locomotiefloods in Roosendaal.

Met de beslissing om deze items niet langer te gebruiken, zoekt de stichting nieuwe eigenaren om ze een nieuw leven te geven. In totaal zijn er twee grote containers vol met interieur beschikbaar. Het meeste interieur verkeert in goede staat, hoewel de stichting aan kopers adviseert ze goed schoon te maken. De collectie is afkomstig van oude inmiddels gesloopte Hondekop-treinen, en hebben jarenlang als reserve gelegen, maar zijn volgens de stichting niet meer nodig. Ook een lege container staat inmiddels te koop.

Voor €15 per stuk zijn zittingen, rugleuningen en hoofdsteunen verkrijgbaar, terwijl een bagagerek €25 kost. Losse armleuningen zijn beschikbaar voor €5 per stuk. Voor een tafel wordt €15 gevraagd, terwijl een complete enkele bank voor €50 beschikbaar is en een dubbele bank voor €100. Daarnaast zijn er bij de 'Hondeshop' andere spoorse artikelen aanwezig zoals een assortiment van oude bulletins, sleutelhangers, kwartetspel en meer.

Bij aankoop dient het artikel direct te worden meegenomen, dus het is wel handig om met eigen vervoer te komen. Betaling kan zowel contant als via pin. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur. De locatie is op de Bosstraat 24, 4704 RL Roosendaal.

Bron: Stichting Hondekop