Siemens realiseert nieuwe onderzoeksfaciliteit in Groot-Brittanië

Een conceptafbeelding van de nieuw te realiseren onderzoeksfaciliteit voor Siemens Mobility. (Foto: Siemens Mobility)
Een conceptafbeelding van de nieuw te realiseren onderzoeksfaciliteit voor Siemens Mobility. (Foto: Siemens Mobility)

Siemens Mobility investeert 115 miljoen euro in de oprichting van een nieuw geavanceerd centrum voor productie, digitale engineering en onderzoek en ontwikkeling (R&D) op het gebied van spoorweginfrastructuur. De locatie is in Chippenham. Een Brits stadje met een toepasselijke naam, gelegen op 130 kilometer ten westen van Londen.

De nieuwe faciliteit, die de bestaande fabriek in 2026 zal vervangen, zal van belang zijn voor de toekomstige projecten van Siemens Mobility op het gebied van spoorwegtechnologie en een efficiënte locatie bieden voor de bouw van conventionele en digitale spoorwegsignalerings- en controlesystemen voor Groot-Brittannië. In totaal zullen er 800 medewerkers gaan werken die afkomstig zijn van de oude fabriek.

Onderzoeksfaciliteit

De nieuwe onderzoeksfaciliteit zal beschikken over een kantoor, productieruimtes en magazijnen. De fabriek wordt gebouwd volgens de nieuwste normen, terwijl de kantoren zijn ontworpen om een moderne, gastvrije werkomgeving te bieden. Het interieur zal worden gemodelleerd om rekening te houden met het ‘nieuwe normaal’ met veel open- en samenwerkings- en vergaderruimtes, betere faciliteiten, ontspanningsruimtes en verbeterde technologie.

De fabriek van Siemens Mobility in Chippenham is al meer dan een eeuw een centrum van innovatie voor de soorwegentak van Siemens. Belangrijke innovaties zijn onder meer digitale signaleringstechnologie voor de Elizabeth-, Victoria- en Central-lijnen van het Londense metronetwerk. Maar ook innovaties voor de treinverbindingen aan de oostkust van Groot-Brittanië worden hier uitgevoerd.

Geschiedenis

De huidige Siemens Mobility-fabriek in Chippenham heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de oprichting door seinaannemer Evans O'Donnell in 1897. In de loop der jaren onderging de fabriek verschillende transities, waaronder de overname door de Westinghouse Brake & Signaling Company, voordat ze onderdeel werd van van het wereldwijde netwerk van productiefaciliteiten voor spoorweginfrastructuur van Siemens in 2013. Siemens Mobility, een wereldleider op het gebied van intelligente transportoplossingen, loopt al meer dan 175 jaar voorop op het gebied van spoorwegtechnologie.