NS biedt kortingen tot 60 procent aan in rustige treinen

NS biedt vanaf vandaag korting tot 60 procent aan voor reizigers die minimaal een dag van te voren een ticket boeken in rustige treinen. (Foto: Treinenweb)
NS biedt vanaf vandaag korting tot 60 procent aan voor reizigers die minimaal een dag van te voren een ticket boeken in rustige treinen. (Foto: Treinenweb)

Vanaf vandaag is het mogelijk voor reizigers zonder abonnement om op veel NS-trajecten met korting reizen. De enige voorwaarde is dat ze minimaal een dag van tevoren een kaartje moeten kopen voor een rustige trein.

Deze nieuwe kortingstickets die via de NS app en de site te bestellen zijn, zijn een volgende stap van NS om te experimenteren met korting om te reizen in rustige treinen.

NS PrijsTijd Deals

Deze NS PrijsTijd Deals zijn een opvolger van het NS Voordeel-ticket waarmee reizigers de afgelopen twee jaar op drie trajecten korting kregen zolang ze een rustige trein kozen. Na een succesvolle proef, wil de vervoerder op veel meer trajecten ervaring opdoen met de korting. Tegelijk maken ze treinreizen op een slimme manier goedkoper, zonder dat drukke treinen nog drukker worden.

Tot 60 procent

De hoogte van de korting wordt bepaald door het moment waarop het kaartje gekocht is. Hoe eerder, des te hoger de korting die kan oplopen tot 60 procent. Alleen treinen die rijden in de daluren komen in aanmerking voor de korting. Bij een volgende stap wil de NS de korting verder specificeren op basis van de verwachte drukte in de trein. Daardoor kunnen reizigers bijvoorbeeld ook met korting in rustige treinen buiten de daluren reizen.