Pilot NS Voordeel geslaagd, NS zet voordeeltickets door

 (Foto: Treinenweb)
(Foto: Treinenweb)

De in maart van dit jaar gestartte proef van NS met voordeeltickets is geslaagd. Op het traject Den Haag-Eindhoven konden reizigers in de afgelopen maanden korting krijgen door een rustige trein te kiezen.

Volgens de NS hebben 4.744 reizigers de afgelopen maanden met korting met de trein gereisd door een rustige trein te kiezen op het traject. Reizigers kunnen via de NS-app een e-ticket kopen waarbij de korting op het treinkaartje per treinrit bepaald wordt aan de hand van de data van de NS over de drukte reizigersbezetting in de treinen. Hoe rustiger de trein, des te hoger de korting die kan oplopen tot 60 procent.

Meer trajecten mogelijk

De NS heeft besloten dat ze het NS Voordeel-ticket op traject Den Haag-Eindhoven blijven aanbieden en onderzoeken welke trajecten zo snel mogelijk kunnen volgen. Om te reizen met NS Voordeel is er geen abonnement nodig. Wel moet het ticket minimaal een dag van tevoren worden aangeschaft via de NS-app door bij de reisadviezen te kijken. Na de bestelling krijgen reizigers een e-ticket met QR-code om te kunnen reizen.

"Met NS Voordeel bieden we voor het eerst korting op maat per treinrit aan met als doel om het reizen met de trein goedkoper te maken en tegelijkertijd onze reizigers beter te spreiden over onze treinen. Reizigers die tijdens de pilot met dit e-ticket hebben gereisd, deden dat gemiddeld met 30 procent korting en met name de rustige momenten met hoge korting waren populair."