Railexperts presenteert nieuwe kleurrijke livrei voor locomotief

Afgelopen donderdag heeft vervoerder Railexperts de nieuwe livrei van een van hun locomotieven gepresenteerd. Het gaat om elektrische locomotief 9902 die voorzien is van een kleurrijk uiterlijk in de stijl van de kinderboeken over Tommie en Tess.

De locomotief uit de 1600-serie werd in de middag in Amsterdam en Haarlem gepresenteerd aan spoorliefhebbers. De locomotief is voorzien van kenmerkende tekeningen uit de kinderboeken van het kinderduo Tommie en Tess die met trein op reis gaan. In het laatst verschenen kinderboek maken ze een reis naar de bergen, en deze illustraties zijn op de trein aangebracht. Op de ene kant van de locomotief is het vertrek van de twee te zien vanuit Nederland, en op de andere kant van de locomotief is te zien hoe ze met de trein in de bergen een noodstop moeten maken omdat er sneeuw op het spoor ligt.

De levensloop van de 9902

Locomotief 9902 werd in 1981 als 1616 aan de NS geleverd. In de jaren 90 werd het reizigersbedrijf en goederentransport bij NS van elkaar losgemaakt en deed de trein dienst als goederenlocomotief. NS-Cargo werd later overgenomen door DB-Cargo. In 2020 reden de laatste locomotieven van de 1600-serie bij DB-Cargo. De laatste zes bestaande locomotieven werden verkocht aan Railexperts. Zij gebruiken de locomotief voor het transport van goederen of chartertreinen. In december 2023 verschenen er foto's waarin de locomotief van het verkehrsrot over werd gespoten naar een blauwe trein die inmiddels van de vrolijke kleurrijke bestickering voorzien is.

Kinderboeken over Tommie en Tess

Het kinderboek De treinreis van Tommie en Tess naar de bergen is net als zijn voorganger De treinreis van Tommie en Tess te bestellen bij Spoorwegboekhandel.