Treinverkeer rond Rotterdam dit weekend gehinderd door werkzaamheden

 (Foto: Tom Rusman)
(Foto: Tom Rusman)

Vanwege grootschalige werkzaamheden van ProRail aan het spoor dit weekend geen treinen tussen deze stations. Vanwege dezelfde werkzaamheden kan er ook geen Intercity Direct rijden over de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Rotterdam.

Vanwege de hinder adviseert de NS reizigers die toch tussen Rotterdam Centraal en Schiphol Airport of Amsterdam willen reizen om te kijken naar alternatief vervoer. De NS noemt het erg vervelend dat reizigers hierdoor behoorlijke hinder ervaren van deze werkzaamheden. "Er is zondag weliswaar een omreisroute - met metro, trein en meerdere keren overstappen - mogelijk, echter heeft deze een fors langere reistijd van ongeveer anderhalf uur".

Reisadvies

Ook rijden er dit weekend vanuit Rotterdam ook geen treinen van Eurostar naar Londen en Parijs. Vanuit Amsterdam rijdt de Eurostar naar Parijs via een andere route. Reizigers naar Londen dienen deze trein te pakken en over te stappen in Brussel-Zuid/Midi. De Intercity Brussel rijdt dit weekend alleen tussen Breda en Brussel. Vanwege werkzaamheden in België stopt deze niet in Antwerpen.

Er rijden bussen tussen Schiedam C. en Rotterdam Lombardijen en tussen metrostation Capelsebrug en Rotterdam Lombardijen. In Rotterdam kan de metro worden gebruikt met uw NS-vervoerbewijs.

De NS benadrukt dat deze werkzaamheden bij Rotterdam maandag zijn afgerond en dat de gebruikelijke dienstregeling weer hervat.