Zes weken geen treinen op stations Zevenbergen en Oudenbosch door technisch probleem

Zes weken geen treinen op stations Zevenbergen en Oudenbosch door technisch probleem (Foto: Pixabay)
Zes weken geen treinen op stations Zevenbergen en Oudenbosch door technisch probleem (Foto: Pixabay)

Vanwege veiligheidsredenen stoppen er tussen maandag 28 augustus en 10 oktober geen treinen op de stations Zevenbergen en Oudenbosch. Spoorbeheerder ProRail meldt dat het spoorbeveiligingssysteem niet overeenkomt met de exacte situatie op het spoor. NS zet bussen in. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd.

Afgelopen juli is het ProRail niet gelukt om alle werkzaamheden aan het spoor rond Zevenbergen en Oudenbosch uit te voeren. Er konden meerdere wissels niet weggehaald worden, maar het spoorbeveiligingssysteem gaat er al vanuit dat de wissels weg zijn. De instellingen van het veiligheidssysteem komen dus niet overeen met de daadwerkelijke situatie.

"Dit betekent dat de seinen geen onderscheid meer maken tussen doorgaande treinen en treinen die stoppen. Als een Sprinter op een station stopt, gaat de overweg al dicht. Daardoor liggen de overwegen in Zevenbergen en Oudenbosch langer dicht dan normaal." meldt ProRail. Om de veiligheid rond overwegen te blijven garanderen zijn er verkeersregelaars ingezet. Echter vanwege de toenemende drukte op de weg na de vakantie vind de spoorbeheerder dit niet meer verantwoord, en laten ze tijdelijk geen Sprinters meer stoppen op dit station.

Reisadvies

Tot en met 10 oktober rijden er bussen naar de stations Zevenbergen en Oudenbosch. Tussen 07:00 en 19:00 uur rijden er vier stopbussen per uur in beide richtingen tussen Roosendaal - Zevenbergen - Oudenbosch - Lage Zwaluwe. In de avond en weekenden zijn het twee stopbussen per uur. Verder rijden de treinen de normale dienstregeling.