Vijftig locaties houden open dag tijdens Raildagen in september

Het conferentieruimte NS Trefpunt is tijdens de RailDagen ook geopend. (Foto: Treinenweb)
Het conferentieruimte NS Trefpunt is tijdens de RailDagen ook geopend. (Foto: Treinenweb)

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 september kan er een kijkje worden genomen achter de schermen bij de spoorwegen. Maar liefst 50 locaties openen tijdens deze twee dagen de deuren voor liefhebbers.

Dit jaar zullen de Raildagen samenvallen met de European Mobility Week (16-22 september 2023), een evenement die wordt aangegrepen om de voordelen van het spoor te benadrukken en de populariteit ervan verder te vergroten. Ook laten medewerkers in de spoorsector hun werkzaamheden zien.

Op deze twee dagen zullen diverse spoorwegbedrijven, vervoerders, musea en spoorwegverenigingen en locaties hun deuren openen, waaronder de Siemens werkplaats LWR in Rotterdam, Alstom, Strukton Rail, voestalpine Track Solutions en VolkerRail. Ook vervoersmaatschappijen zoals Arriva, HTM en RET zullen deelnemen, evenals het iconische Inktpot-gebouw in Utrecht, het hoofdkantoor van ProRail.

Ook zal er op zaterdag de KilometerKampioen wedstrijd van Treinreiziger.nl plaatsvinden. Hiervoor zijn alle tickets al vergeven, maar natuurlijk kan je alle deelnemers in het kenmerkende rode shirt tijdens hun reis aanmoedigen. In Zwolle kan dit ook bij de stempelpost die van 11 tot 15 uur geopend is.

Een uitgebreid overzicht van alle open dagen is te vinden op de site van de RailDagen.