Treinreiziger.nl opent inschrijving Kilometer Kampioen

Treinreiziger.nl heeft de inschrijving van de Kilometer Kampioen geopend. (Foto: Treinenweb)
Treinreiziger.nl heeft de inschrijving van de Kilometer Kampioen geopend. (Foto: Treinenweb)

De website Treinreiziger.nl heeft afgelopen zaterdag de inschrijving geopend voor de Kilometer Kampioen wedstrijd op zaterdag 16 september waarbij deelnemers zoveel mogelijk kilometers over het spoor moeten afleggen. Er zijn in vergelijking met de vorige editie twee verschillende lengtes. Een van 12 uur en de hoofdwedstrijd waarbij deelnemers 24 uur de tijd krijgen.

Het is de vierde editie van de Kilometer Kampioen die plaats zal vinden. De vorige wedstrijd vond in 2019 plaats. Normaal wordt de wedstrijd elke twee jaar gehouden, maar de editie van 2021 kon vanwege de coronapandemie niet doorgaan. De website schrijft dat de populariteit niet afneemt. Van 200 deelnemers van de vorige editie zou 66 procent hebben aangegeven om ook dit jaar weer mee te doen. Iedereen die met de trein kan reizen mag meedoen. Bij de vorige editie was de jongste deelnemer 8 jaar, en de oudste 77 jaar. Ook waren er vier Belgen en drie Duitsers die een gooi waagden om de meeste kilometers af te leggen.

Aanmelding

Bij de aanmelding wordt er een treinticket, en eventueel een Glimble-voucher anageboden voor de Arriva-nachttrein, en zullen de deelnemers  een Kilometer Kampioen shirt krijgen.  De inschrijving is mogelijk voor 10 euro zonder treinkaartje, wat handig is voor deelnemers met bijvoorbeeld een Weekend Vrij abonnement. Wie geen abonnement heeft betaalt 25 euro en krijgt dan een eerste klas dagkaart.

Aanmelden kan via deze link op de website van Kilometer Kampioen. Organisator Hildebrand van Kuijeren heeft afgelopen zaterdag de inschrijving geopend en deze via zijn nieuwsbrief bekend gemaakt. Rond het middaguur van zondag maakte hij bekend dat er al bijna 100 deelnemers zijn, en dat er maximaal 150 deelnemers kunnen meedoen. Hij heeft op Twitter aangegeven dat ze gaan bekijken of er nog meer deelnemers mee kunnen doen zonder een treinkaartje.

Deelnemers aan wedstrijd van 24 uur kunnen een Interrail ticket voor een maand-rondreis winnen. Alle deelnemers moeten zich tussen 11:00 en 15:00 uur melden bij de stempelpost in Zwolle. Elk traject telt maximaal 2 keer mee, mits het traject één keer is afgelegd met een trein die op het betreffende traject op elk station heeft gestopt. Dit mag ook een Intercity zijn die op betreffend traject overal heeft gestopt. Voor trajecten die twee keer worden afgelegd worden de kilometers daarvan niet meegerekend, wat zonde is. Daarom is het voor deelnemers de uitdaging om van te voren goed na te denken over de beste en efficientste route.

Bron: Treinreiziger.nl