NMBS laat speciale regenboog-trein rondrijden

De Belgische vervoerder NMBS heeft een regenboogtrein ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. De trein zal de komende maanden op diverse lijnen in België rijden, waaronder naar de Belgian Pride in Brussel.

Met deze symbolische stap wil NMBS het belang van inclusie en diversiteit benadrukken en steun betuigen aan de strijd tegen homo- en transfobische discriminatie. De Desiro-trein is aan de buitenkant versierd met regenboogkleuren en zal worden ingezet op verschillende lijnen, waaronder die voor het voorstedelijke S-aanbod rond Brussel, Antwerpen, Gent, Luik en Charleroi.

Belgian Pride

Op zaterdag 20 mei zal de regenboogtrein ook worden ingezet voor de Belgian Pride, om de deelnemers en toeschouwers naar Brussel te vervoeren. Dit kleurrijke evenement, dat een parade van verdraagzaamheid is, is gemakkelijk bereikbaar via het station Brussel-Centraal. Speciaal voor dit evenement biedt de NMBS een Weekend Ticket aan met 50% korting op een heen- en terugreis.

Regenboog-treinen

Naast België hebben het Verenigd Koninkrijk, de Franse SNCF en de Deutsche Bahn eerder ook een regenboog-trein in de dienst gebracht. In Nederland rijdt er geen 'regenboogtrein', maar laat de NS zich wel zien tijdens campagnes en evenementen rondom inclusie en diversiteit, waarbij de regenboogkleuren centraal worden gezet.

In Nederland heeft de GVB vorig jaar in Amsterdam een speciale pride-tram in regenboogkleuren laten rondrijden.