Vanaf komend weekend een extra overkapping op Europapark

Station Groningen Europapark zal vanaf aanstaande weekend worden voorzien van een beter comfort voor wachtende reizigers. Er worden in deze periode extra perronoverkappingen geplaatst die de reizigers tegen de regen beschermt.

De vier delen van de kap zijn per stuk 24 meter lang, ruim 5 meter breed en ze wegen per stuk 40 ton. De eerste twee delen worden  met twee vrachtwagens op vrijdag 31 januari tussen 05:00 en 07:30 uur naar het station gebracht waarna ze direct via een hijskraan op hun plaats worden gehezen. De overige twee delen komen eveneneens met twee vrachtwagens op maandag 3 februari tussen 05:00 en 07:30 uur waarna deze ook direct zullen worden geplaatst.

Hinder bij het station

In verband met de breedte van het transport is er sprake van enige hinder rond het station. Sommige wegen zullen tijdelijk worden afgezet en enkele parkeerplaatsen worden tijdelijk afgesloten. Dit wordt van te voren bekend gemaakt met borden. Omdat de werkzaamheden in de vroege ochtend plaatsvinden zal het treinverkeer geen hinder hebben.

Foto: Spoorjan
Foto: Spoorjan