Qbuzz toont nieuwe kleurstelling R-net treinen op Merwedelingelijn

De MerwedeLingelijn heeft afgelopen dagen haar nieuwe kleurstelling voor haar treinstellen onthuld. De elektrische GTW-treinstellen welke sinds de overnane van de concessie vorig jaar nog in de oude kleurstelling van Arriva rondreden, zullen de komende tijd getooid worden in een R-net jasje welke grijs-rood zal zijn.

In december 2018 hebben heeft Qbuzz het vervoer op de MerwedeLingelijn, onderdeel van de concessie Drechtsteden, Molenlanden, Gorinchem (DMG), overgenomen. De huidige treinstellen heeft Qbuzz moeten overnemen van de vorige vervoerder. Daarbij is behoorlijk wat meerwerk in onderhoud geconstateerd. Gevolg hiervan is dat Qbuzz op onverwachte momenten minder treinen ter beschikking had en er vertraging is ontstaan bij de ombouw naar de nieuwe huisstijl.

Ombouw R-net huisstijl

Na enige vertraging is de Qbuzz nu echt begonnen met het ombouwen van de treinen naar de R-net huisstijl. Dit jaar zullen de eerste twee treinstellen (6350 en 6351) van de buitenkant voorzien van deze nieuwe R-net huisstijl. Een van deze twee is in eerste instantie slechts voorzien van een deel van de nieuwe huisstijl, wat wellicht eruitziet als een vreemde eend in de bijt, maar later dit jaar nog zal ook dit stel geheel in R-net rondrijden. Deze half omgestickerde trein rijdt vanaf deze week al rond. De andere trein wordt in de komende vier weken geheel voorzien van een nieuwe buitenkant. Daarna zal in een circa één week ook de andere trein alsnog geheel worden voorzien van de R-net huisstijl.

Modernisering

In 2020 zullen alle treinen ook voorzien worden van een nieuw interieur. Alle treinen worden voorzien van nieuwe comfortabele stoelen, USB-aansluitingen en goedwerkende en snelle Wifi-verbinding. Het moment om de treinen om te bouwen is gepland voor in de zomervakantie. Volgens Qbuzz is er op dat moment meer speling in de dienstregeling en zullen er minder reizigers hinder ondervinden. Uiteindelijk moeten eind 2020 alle treinen volledig van de R-net huisstijl voorzien zijn.

Vergroten capaciteit

Qbuzz geeft aan met de opdrachtgever Provincie Zuid-Holland in gesprek te zijn over structurele oplossingen voor de langere termijn, waarbij onder andere wordt gekeken naar een extra capaciteit door uitbreiding van het materieel. "Dit zijn echter complexe processen die niet op korte termijn gerealiseerd kunnen worden. Dit neemt niet weg dat wij er alles aan doen om zo snel mogelijk extra capaciteit beschikbaar te hebben, zodat we reizigers ten alle tijden kunnen vervoeren. Ook tijdens de ombouw van de treinen of in geval van onderhoud.", legt Qbuzz uit.

Foto: Qbuzz
Foto: Qbuzz