Volgende week hinder door werkzaamheden tussen Amsterdam Centraal en Bijlmer

 (Foto: Treinenweb)
(Foto: Treinenweb)

Van 29 april tot en met 4 mei werkt spoorbeheerder ProRail aan een aantal sporen en spoorbruggen op en rond Amsterdam Centraal en op het traject tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer ArenA. Daardoor zijn er veel minder sporen beschikbaar en kunnen er in deze periode minder treinen rijden.

Reizigers moeten rekening houden met extra overstappen en een langere reistijd. Ze worden geadviseerd om gebruik te maken van omreisroutes, te reizen met overig openbaar vervoer of treinvervangende bussen. Op de verschillende betrokken stations zet NS extra servicemedewerkers in om reizigers te assisteren. Omdat de gevolgen voor de dienstregeling gedurende deze week van dag tot dag kunnen verschillen, raadt NS reizigers aan om iedere dag voor vertrek de reisplanner te checken voor het meest actuele reisadvies.

Reisadvies

De werkzaamheden hebben van 1 tot en met 4 mei ook gevolgen voor reizen met de metro. Hier is in de aangepaste dienstregeling van NS rekening mee gehouden. Reizigers die in deze periode op vakantie gaan met het vliegtuig vanaf Schiphol Airport, moeten rekening houden met extra drukte in de treinen. NS adviseert hen om extra tijd in te plannen voor hun reis.

Omreisadvies

  • Reizigers met bestemming Amsterdam Centraal: reizen via Amsterdam Zuid en stappen daar met hun NS-vervoerbewijs over op metro 52 richting Noord.
  • Reizigers die via Amsterdam Centraal reizen naar een andere bestemming: reizen naar Schiphol Airport en stappen daar over op de trein in de richting van hun bestemming.

Internationaal treinverkeer

  • IC Brussel, Eurostar richting Parijs en IC Berlijn rijden conform reguliere dienstregeling.
  • Eurostar richting Londen rijdt van/naar Rotterdam Centraal.
  • ICE en NightJet rijden om via Hilversum.

Aangepaste dienstregeling:

  • Sprinter Utrecht - Hilversum - Almere is ook aangepast door deze werkzaamheden.
  • Nachtnettreinen rijden om via Hilversum.
  • Tijdens Nationale Dodenherdenking op 4 mei is Amsterdam Centraal is vanuit het westen bereikbaar. Reizigers vanuit het oosten reizen via Amsterdam Zuid en stappen over op metro 52.

Bron: NS.nl