Van 29 april tot en met 2 mei grote hinder rond Zwolle

Aan de westkant van station Zwolle zal de komende tijd een nieuwe oversteek voor voetgangers verrijzen. (Foto: Treinenweb)
Aan de westkant van station Zwolle zal de komende tijd een nieuwe oversteek voor voetgangers verrijzen. (Foto: Treinenweb)

Als gevolg van de aanleg van een nieuwe loopbrug bij station Zwolle rijden er van maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei geen tot minder treinen naar Zwolle. De NS zet bussen in om reizigers te vervoeren.

Van maandag 29 april tot en met woensdag 1 mei rijden er geen NS-treinen van en naar Zwolle. Donderdag 2 mei is er geen treinverkeer tussen Zwolle en Kampen Zuid en Zwolle en ’t Harde. Ook rijden er die dag geen Sprinters tussen Zwolle en Meppel. Ook het treinverkeer van Arriva en Keolis ondervindt hinder van de werkzaamheden.

NS zet bussen in en vraagt reizigers om rekening te houden met ongeveer een half uur extra reistijd. De bussen staan aan de zuidkant van het station. Er worden borden op het station geplaatst die reizigers naar de busparkeerplaats zullen leiden.

Werkzaamheden

Op en rond station Zwolle vinden in deze periode in de meivakantie verschillende werkzaamheden plaats. Zo worden onder andere de brugdelen van de nieuwe houten loopbrug, de zogenoemde passerelle, aangebracht met grote kranen. De loopbrug over het spoor verbindt Zwolle Centrum en Zwolle Zuid in de Zwolse Spoorzone.

Met twee kranen hijst aannemer Dura Vermeer tijdens deze periode de brugdelen in. Het gaat om twaalf liggers van 43 meter lang, tien meter breed en 7.5 meter hoog. Het inhijsen van één ligger zal ongeveer vier uur duren. Uiteindelijk moet de poortvrije loopbrug in 2025 klaar voor gebruik zijn.

Ook wordt er door ProRail gewerkt aan onderhoud van de monumentale Blauwe Brug. Deze zal worden geschilderd. Ook worden de perronkappen schoongemaakt en wordt er in Diepenveen een overweg veiliger gemaakt met een extra voetgangersstrook met slagbomen. Daarnaast zal er ook een onbewaakte NABO-overweg worden verwijderd, en zal een andere voorzien worden van slagbomen, waarschuwingslichten en bellen.