Vanaf volgend weekend werkzaamheden tussen Leeuwarden en Akkrum

In de weekenden van zaterdag 25 mei en zaterdag 1 juni werkt ProRail aan groot onderhoud van het spoor tussen Leeuwarden en Meppel. ProRail vernieuwt spoorgrind, dwarsliggers, wissels, seinen, overwegen en sporen. Tijdens deze periode rijden er op bepaalde trajecten geen treinen.

Op station Heerenveen wordt gewerkt aan verbetering van een van de perrons.
In de tussenliggende week, van maandag 27 mei tot en met vrijdag 31 mei wordt er gewerkt aan het vernieuwen van sporen tussen Leeuwarden en Akkrum. Goed en grondig onderhoud zorgt voor betrouwbaar spoor voor nu en in de toekomst. Tijdens het onderhoudswerk is het treinverkeer aangepast.

Reisadvies

Leeuwarden-Meppel
Zaterdag 25 en zondag 26 mei en zaterdag 1 en zondag 2 juni is er geen treinverkeer mogelijk tussen Leeuwarden en Meppel. NS rijdt stop- en snelbussen. Er rijden snelbussen Leeuwarden-Heerenveen-Steenwijk-Meppel en stopbussen Leeuwarden-Steenwijk die stoppen op alle tussengelegen stations.

Leeuwarden-Akkrum
Maandag 27 tot en met vrijdag 31 mei is er geen treinverkeer mogelijk tussen Leeuwarden en Akkrum. NS rijdt snel-en stopbussen. Tussen Akkrum en Zwolle rijden twee Intercity’s per uur, deze stoppen op alle tussengelegen stations. Let op: de Intercity’s richting Zwolle vertrekken 3 minuten eerder dan gebruikelijk uit Heerenveen.

De extra reistijd is in deze hele periode 15 tot 45 minuten.

Foto: NS
Foto: NS