Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw biedt een unieke kans om van dichtbij een kijkje te nemen op drie verschillende bouwplaatsen van ProRail: stationsgebied Driebergen - Zeist, Veenendaal en het nieuwe station Lansingerland - Zoetermeer.

Tijdens de Dag van de Bouw mag iedereen een kijkje komen nemen op de bouwlocaties en vragen stellen aan projectleden. Er zijn informatiekraampjes, rondleidingen en activiteiten voor kinderen. Op alledrie de locaties gaat de bouwplaats om zaterdag om 10 uur open.

Station Lansingerland - Zoetermeer

Met een viaduct over de A12 worden bij station Lansingerland-Zoetermeer straks trein, RandstadRail, bus, auto en fiets met elkaar verbonden. Met daarbij 700 gratis parkeerplaatsen biedt het station veel overstapmogelijkheden en reistijdwinst. ProRail werkt in opdracht van de gemeente Zoetermeer aan het spoor, de bovenleidingen en de beveiliging van de sporen voor het nieuwe station. Begin december wordt het station geopend

Ondertunneling in Veenendaal

In Veenendaal is net begonnen aan de bouw van twee onderdoorgangen. Het spoor bij Veenendaal wordt daarmee in de toekomst veiliger. En het verkeer kan beter doorstromen. Veenendaal krijgt namelijk twee tunnels onder het spoor door: een fietstunnel bij de Nieuweweg-Noord en een autotunnel in het verlengde van de Voorpoort. Zij gaan de bestaande overweg Nieuweweg-Noord/Klompersteeg vervangen. Op 2 juni zijn medewerkers van BAM aanwezig om u alles te vertellen over de bouw en u ziet de artist impressions van hoe het straks gaat worden. Er zijn tevens leuke activiteiten voor de kinderen.

Stationsgebied Driebergen-Zeist

Ook stationsgebied Driebergen-Zeist wordt compleet vernieuwd. Wie vanaf perron 1 naar beneden kijkt, kijkt direct in de bouwkuip van 12 meter diep. Er wordt hard gewerkt aan de tunnelbak, damwanden, onderwaterbeton, waterglasinjecties en het uitgraven van bouwkuipen. Tijdens de Dag van de Bouw is van dichtbij alles te bezichtigen. Duikers die met onderwaterbeton werken geven zelfs een demo in een aquarium en er is een lasdemonstratie.

Foto: ProRail
De werkzaamheden bij station Driebergen-Zeist (Foto: ProRail)

Datum: za 2 jun 2018