Canal Pride in Amsterdam

Op zaterdag 5 augustus vindt de Canal Parade plaats in Amsterdam. De botenparade is zowel vanaf station Amsterdam Centraal als vanaf station Amsterdam Amstel goed lopend bereikbaar.

NS rijdt tijdens de piekmomenten na afloop van het evenement langere treinen. Ook zijn er extra servicemedewerkers op Amsterdam Centraal om reizigers te assisteren. Ook zal op deze speciale dag de regenboog vlag wapperen op het station van Amsterdam Centraal.

Speciaal retourtje

Er is een speciaal 'Pride Amsterdam retour' die alleen online verkrijgbaar is. Deze biedt 20% korting aan op de reis naar Amsterdam Centraal en is tevens als meerdaags retour mogelijk. Zo is het ticket ook in te zetten voor één van de andere activiteiten tijdens Pride Amsterdam. gedurende het hele evenent kunnen de reizigers op alle dagen ervan nog terugreizen.

Ga voorbereid op reis

Voor een actueel reisadvies is de NS Reisplanner beschikbaar en de Reisplanner Xtra app. Check deze kort voor vertrek nogmaals voor de meest actuele informatie.

Er worden veel bezoekers verwacht tijdens de Canal Parade. Houd daarom rekening met extra drukte in de treinen en op de stations. Voor degene die met een OV-chipkaart reizen, is het handig vooraf voldoende saldo op de kaart te laden, omdat er mogelijk drukte bij de kaartautomaten kan zijn. Zorg daarom ook voor voldoende saldo voor op de terugweg.

Omdat het treinverkeer in de nacht verminderd is zijn niet alle stations na afloop van de dag nog bereikbaar. Het advies is om vooraf op tijd een terugweg te plannen.

Archieffoto: Frank van Engelen
Archieffoto: Frank van Engelen
 

Datum: za 5 aug 2017