NS is op zoek naar De Beste Treinomroeper van 2023

NS is op zoek naar De Beste Treinomroeper van 2023 (Foto: NS)
NS is op zoek naar De Beste Treinomroeper van 2023 (Foto: NS)

De NS daagt mensen uit om hun omroepkwaliteiten te laten horen en is op zoek naar De Beste Treinomroeper van 2023. Het is een onderdeel van de zoektocht naar 320 openstaande vacatures voor conducteur.

Vier kandidaten krijgen de mogelijkheid om hun droom uit te laten komen door hun beste omroepbericht te laten horen. De kandidaat die hierin het beste slaagt, krijgt de titel De Beste Treinomroeper van 2023 en wint twee treintickets naar Parijs. De vier kandidaten krijgen allemaal een conducteur als coach die hen persoonlijk begeleidt en alle kneepjes van het omroepen bijbrengt. Onder hun leiding nemen de vier kandidaten het tegen elkaar op om De Beste Treinomroeper van 2023 te worden. Via een stemronde op YouTube bepaalt het publiek wie de uiteindelijke winnaar is

Groot publiek

Volgens NS nemen dagelijks gemiddeld één miljoen mensen de trein en in één trein zitten al gauw een paar honderd reizigers. Een conducteur heeft dus dagelijks een groot publiek. De conducteur geeft een eigen invulling aan de omroep, natuurlijk zonder daarbij het belang van correcte informatie voor reizigers uit het oog (oor) te verliezen. Naast de omroep is de conducteur de gastheer of -vrouw op de trein en verantwoordelijk voor het vertrekproces, verlenen van services aan reizigers en controle van vervoerbewijzen.

Mensen die graag hun omroepstem willen laten horen kunnen voor 1 mei een video van maximaal één minuut insturen naar het e-mailadres redactie@ns.nl.

Bron: NS.nl