NS-machinist overleden na aanrijding met trein

Archieffoto van een ambulance. (Foto: Ramon Versteeg)
Archieffoto van een ambulance. (Foto: Ramon Versteeg)

Bij een aanrijding op het spoor tussen Maarn en Driebergen-Zeist is zondagavond een dode gevallen. Een NS-machinist zou omstreeks 19:45 door een trein zijn aangereden. Hulpdiensten waren snel ter plaatse.

Het incident vond plaats op een rangeerterrein, maar het is onbekend wat de toedracht was van het incident. Tegenover RTV Utrecht heeft de NS verteld dat er sprake zou zijn van een ongeluk. De politie zal onderzoek doen of er sprake is van verwijtbaarheid.

Alle passagiers van een trein die door het ongeluk stil kwamen te staan, zijn rond 21.15 uur uit de trein gehaald en met een bus verder vervoerd. De passagiers konden op de vluchtstrook van de naastgelegen A12 instappen in de bus die hen naar station Driebergen-Zeist bracht.

Wouter Koolmees (president-directeur van de NS) heeft aangeslagen gereageerd: "Vandaag zijn wij een collega verloren. Dit afschuwelijke bericht raakt ons diep. Onze gedachten zijn bij de nabestaanden, die net gehoord hebben dat hij niet meer thuiskomt van werk. Dit moet verschrikkelijk heftig voor hen zijn. Net als de nachtmerrie die dit is voor onze collega’s die ter plekke waren. Als spoorcollega’s zullen we hen en elkaar steunen. Er zal goed onderzocht worden wat er precies gebeurd is."