Minder treinen tussen Den Haag en Rotterdam vanwege defecte wissel

 (Foto: Pexels)
(Foto: Pexels)

Tussen Den Haag en Rotterdam rijden er vandaag tot aan de avondspits minder treinen dan gewoonlijk. De oorzaak is een defecte spoorstaaf bij een wissel in Schiedam wat gerepareerd moet worden. Dit euvel werd in de afgelopen nacht ontdekt.

Eerder op de ochtend meldde ProRail dat het treinverkeer tussen de twee steden een groot deel van de dag helemaal zou stilliggen, omdat het defect moet worden gerepareerd. Maar volgens een woordvoerder van ProRail is er gebrek aan personeel om dit direct op te lossen. Om deze reden is het defecte spoor tijdelijk buiten dienst gehaald zodat er toch eenderde van de treinen kan blijven rijden tussen beide steden.

Reisadvies

Reizigers kunnen tot die tijd ook gebruikmaken van bussen en metro's. Ook reizigers die van en naar Den Haag Centraal en Leiden Centraal reizen, moeten rekening houden met vertraging en uitval van treinen.

Na 20:00 uur rijden er vanwege het herstel geen treinen maar bussen tussen Rotterdam Centraal en Delft Campus. het advies is om de reisinformatie te raadplegen.