Station Almere Centrum feestelijk heropend

De renovatie van station Almere Centrum en de stationsomgeving is afgerond. Afgelopen woensdag is het station feestelijk heropend na een flinke opfrisbeurt die ook heeft gezorgd voor een moderne uitstraling van de stationshal.

Reizigers kunnen aangenaam verblijven in de lichte en ruime stationshal waar nieuwe winkels zijn, en waar kunst is aangebracht. De werkzaamheden begonnen al in 2020. Tijdens de verbouwing is ook de fietsenstalling op de schop gegaan. Deze werd vorig najaar al geopend en biedt plaats voor 3.500 fietsen. De eerste 24 uur is het stallen gratis. In totaal telt het station twee fietsenstallingen.

Opening

De feesteijke opening werd woensdag voltrokken door NS, ProRail en de gemeente Almere. Stationsmanager Robert Yallop geeft aan trots te zijn op het resultaat: "Door de renovatie is het station veel lichter en ruimtelijker geworden, wat door de reiziger als prettig wordt ervaren. De stationshal heeft een sfeervolle mozaïekvloer gekregen en reizigers kunnen tijdens het wachten plaatsnemen op de nieuw geplaatste bankjes. Ik ben blij dat wij samen met ProRail en de gemeente Almere de handen ineen hebben geslagen om het station en de stationsomgeving aan te pakken."

Winkelaanbod

Het winkelaanbod op Almere Centrum is sinds de renovatie uitgebreid. Naast de literatuurwinkel Ako en de foodzaak Kiosk, The Döner Company, Travelex en Backwerk, hebben reizigers nu ook de mogelijkheid om langs te gaan bij de AH to Go, Starbucks en het restaurant ‘Syrian Roots’ die een goede weerspiegeling toont van de Syrische keuken, en vegetarische en veganistische maaltijden aanbiedt.

Vertraging

De oplevering van de stations liep niet zoals gepland. In het begin was er volgens de planning sprake dat de opening plaats zou moeten vinden voordat de Floriade van start zou gaan. Deze vond plaats van april tot en met begin oktober vorig jaar. Daarnaast is er vanwege de crisis in de Oekraïne ook een wereldwijd tekort aan staal wat gebruikt wordt voor de liften.