Reizigers na vier uur geëvacueerd uit gestrande trein

Een foto ter illustratie.
Een foto ter illustratie.

Ongeveer duizend reizigers in een intercity trein van Den Haag naar Enschede hebben donderdagavond enkele uren moeten doorbrengen in hun trein die vanwege een defect strandde. De trein stond stil op een fly-over bij Moordrecht, wat de hulpverleningspoging bemoeilijkte.

Omstreeks 18:15 zou de trein tot stilstand zijn gekomen, meldt Omroep West. Ook zou de verlichting in de trein zijn uitgevallen. Tegenover Omroep West vertelde reizigster Shirley het volgende: "Er is geen koffie of thee aanwezig. En het toiletpapier is ook op". Uiteindelijk begon drie uur later om 21:45 de evacuatie.

Evacuatie

Een woordvoerster van de NS spreekt tegenover Omroep West over een uitzonderlijke situatie. "De trein stond op een fly-over. Dat maakte de evacuatie van passagiers lastig." Ook zou een eerdere poging om de trein door een locomotief vlot te trekken zijn mislukt omdat er problemen waren met het luchtsysteem. "Wij vinden het heel vervelend voor de reizigers", vertelt de woordvoerster.

Uiteindelijk zijn alle reizigers onder begeleiding van trein- en spoorpersoneel uit de trein gestapt waar ze vervolgens over konden stappen op een andere trein terug naar Den Haag Centraal.

Reisadvies

Vanwege de defecte trein rijden er momenteel geen treinen tussen Zoetermeer Oost en Gouda. Het treinverkeer zal vrijdagnacht om 01:00 uur worden hervat. In de tussentijd rijden er bussen tussen Gouda, Lansingerland-Zoetermeer, Zoetermeer Oost en het tijdelijk gesloten station Zoetermeer.