Eerste Arriva nachttrein vanuit Groningen zal op zaterdag 21 januari rijden

De nachttrein van Arriva op Maastricht. (Foto: Marvin Wolff)
De nachttrein van Arriva op Maastricht. (Foto: Marvin Wolff)

De Arriva-nachttrein van Groningen naar Schiphol zal in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 januari voor het eerst gaan rijden. De kosten zullen 10 euro zijn en zijn via een speciale app te boeken.

De trein zal zaterdagnacht om 01:48 vertrekken vanaf Groningen. De aankomst zal dan om 3:51 zijn. Op de luchthaven is ook een snelle aansluiting vanuit NS op de trein van 4:17 naar Amsterdam Centraal. De trein zal onderweg een stop maken in Assen, Zwolle en Lelystad.

De eerste rit vanuit Groningen zou net als de andere nachttrein vanuit Maastricht in december van start moeten gaan, maar werd vertraagd vanwege de maandenlange verstoring op de Hanzelijn. Hierdoor kon vervoerder Arriva nog geen verplichte proef- en opleidingsritten uitvoeren voor een eerste echte rit aan de start van de nieuwe dienstregeling

E-ticket

Passagiers van de nachttrein maken geen gebruik van de OV-chipkaart, maar gebruiken een e-ticket. Deze is via de speciale app Glimble voor een vaste prijs van tien euro aan te schaffen. Het e-ticket is voorzien van een QR-code waarmee de poortjes op de stations geopend kunnen worden. Er worden in de app evenveel tickets aangeboden als het aantal zitplaatsen in de trein. Er is geen stoelreservering mogelijk, benadrukt Arriva.

Nachttrein Maastricht

Al eerder in december ging de Arriva-nachttrein vanuit het zuiden van het land van start. Deze vertrekt om 01.01 uur vanuit Maastricht in de richting van Schiphol. Onderweg maakt de trein enkel nog een stop op de stations van Sittard, Roermond, Weert, Eindhoven, Den Bosch, Utrecht, Amsterdam Bijlmer Arena en Amsterdam Zuid, waarna de trein om 03.15 uur aankomt op het station van de luchthaven. De rit terug naar Limburg vertrekt weer om 05:40 waarna de trein om 07:57 op Maastricht aankomt.