Treinverkeer Rosmalen gehinderd door gebroken spoorstaaf

Treinverkeer Rosmalen gehinderd door gebroken spoorstaaf (archieffoto) (Foto: Pixabay)
Treinverkeer Rosmalen gehinderd door gebroken spoorstaaf (archieffoto) (Foto: Pixabay)

Het treinverkeer tussen Nijmegen, Oss en 's-Hertogenbosch ligt dinsdag stil vanwege een een defect spoor. Een spoorstaafbreuk op een overweg in Rosmalen is de oorzaak.

Vanwege de veiligheid moet de breuk eerst gerepareerd worden voordat de treinen weer mogen rijden. De spoorstaafbreuk zit volgens ProRail in een spoorwegovergang, waardoor de reparatie meer tijd kost dan gebruikelijk. Hierbij moet het spoor los worden gemaakt van een lijmlaag en moet er een nieuwe lijmlaag worden aangebracht. Ook dit moet eerst nog worden uitgehard voordat het treinverkeer er weer overheen mag rijden.

De NS en ProRail kunnen vanwege het uitharden nog niet aangeven wanneer het treinverkeer weer zal rijden. De website van de NS meldt dat het treinverkeer op deze route de hele dag verstoord zal zijn.

Reisadvies

NS en ProRail vragen reizigers om in ieder geval rekening te houden met dat er de hele dinsdag hier geen treinen kunnen rijden en om een reisplanner te checken voordat je op reis gaat.

Er rijden snelbussen tussen Oss en 's-Hertogenbosch. Ook rijden er rijden stopbussen tussen Oss, Oss West, Rosmalen, 's-Hertogenbosch Oost en 's-Hertogenbosch.