Station Dordrecht Zuid gaat op de schop

Het station van Dordrecht Zuid gaat binnenkort op de schop. (Foto: Henk Bezemer)
Het station van Dordrecht Zuid gaat binnenkort op de schop. (Foto: Henk Bezemer)

Het station Dordrecht Zuid krijgt de komende maanden een opknapbeurt. Spoorbeheerder ProRail en de gemeente Dordrecht zijn de verantwoordelijke organisaties om ervoor te zorgen dat het station nieuwe liften, vernieuwde perrons met nieuwe bankjes, wachtruimtes en extra stallingsplaatsen voor fietsen krijgt.

Projectmanager ProRail, Lieke Rubers: "De opknapbeurt is noodzakelijk. Dit station is een van de laatste zeven stations in Nederland waar nog niet iedereen comfortabel gebruik van kan maken. We maken station Dordrecht Zuid volgens Europese regelgeving toegankelijk voor mindervaliden door het plaatsen van twee liften naar de perrons. Ook verlagen we de perrons, zodat er een gelijkvloerse instap met de trein is."

Het vernieuwde station moet straks overzichtelijker en toegankelijker zijn. Ook komen er op advies van een omwonende ook fietsgootjes naast de trappen. Op korte termijn zullen de werkzaamheden beginnen die tot en met maart 2023 zullen duren.

Zodra de werkzaamheden in het aankomende voorjaar erop zitten zal er gewerkt worden aan de nieuwe fietsenstalling. Aan de zuidzijde van het station aan de Cereslaan komen honderd extra fietsparkeerplekken. Bovendien schuift de fietsenstalling aan de Piersonstraat op, zodat er ruimte is voor een stationsplein.