Tilburg twee weken onbereikbaar met de trein vanwege werkzaamheden

Het station van Tilburg krijgt er een extra perron bij. (Foto: Smiley.toerist)
Het station van Tilburg krijgt er een extra perron bij. (Foto: Smiley.toerist)

Op en langs het spoor rond Tilburg vindt er er vanaf vandaag tot en met 13 mei een monsterklus plaats. Spoorbeheerder ProRail bouwt in deze periode op station Tilburg het vierde perron af en wordt het perron van spoor 1 gerenoveerd. Ook worden de trappen van het station vervangen zodat deze veiliger zijn.

Door al deze werkzaamheden rijden er ruim twee weken lang geen treinen van en naar Tilburg. Er worden door NS snel- en stopbussen ingezet.

Werkzaamheden

Niet alleen op station Tilburg wordt er gewerkt aan de sporen en de perrons, maar ook op Tilburg Universiteit worden in diezelfde periode de bovenleidingsportalen en de hellingbaan de perronsporen 2 en 3 volledig vernieuwd. het perron op spoor 1 krijgt nieuwe bestrating, verlichting, camera’s en een nieuwe omroepinstallatie. Tot slot worden op station Gilze-Rijen de keerwanden vervangen.

Daarnaast vinden er op verschillende locaties tussen Tilburg Universiteit en Breda, en ook tussen Tilburg en Vught, werkzaamheden plaats aan het spoor. Deze werkzaamheden omvatten onder andere het vervangen van spoorstaven, de bovenleiding en het vernieuwen van de ballast.

Reisadvies

NS zet van 28 april tot en met 12 mei treinvervangende bussen in:

  • Snelbussen tussen Breda, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch
  • Stopbussen tussen Oisterwijk, Tilburg en Tilburg Universiteit
  • Stopbussen tussen Boxtel en Oisterwijk
  • Stopbussen tussen Tilburg, Tilburg Universiteit, Tilburg Reeshof, Gilze-Rijen en Breda

Doorgaande reizigers tussen Breda en Eindhoven wordt geadviseerd de snelbus naar ’s-Hertogenbosch te pakken en daar over te stappen op de trein. Op maandag 13 mei zet NS snelbussen en stopbussen in tussen Tilburg en Breda. Reizigers hebben het advies om vooraf de reisplanner te raadplegen.