Vandaag staking in regionaal streekvervoer, NS rijdt wel

Vandaag rijden er in grote delen van het land geen regionale bussen of treinen. (Foto: Rob Dammers)
Vandaag rijden er in grote delen van het land geen regionale bussen of treinen. (Foto: Rob Dammers)

Vandaag vindt er een landelijke stakingsdag in het regionale streekvervoer plaats waarbij regionale bussen en treinen niet rijden. Dit kan mogelijk gevolgen hebben voor je totale reis. De staking bij NS is sinds vorige week opgeschort, waardoor het landelijke NS-treinverkeer vandaag wel rijdt.

Vandaag leggen alle regio's tegelijk het werk neer met als gevolg een landelijke stakingsdag in het streekvervoer in grote delen van het land hele land. Hier volgt een overzicht waarmee reizigers rekening mee moeten houden.

Arriva

Houd rekening met verstoringen en uitval van bussen en streek-treinen in heel Nederland.

Let op: de regionale treinen van Friesland, Groningen, Achterhoek en Overijssel rijden wel volgens de reguliere dienstregeling.

Connexxion (incl. Breng, Hermes, Overal, OV regio IJsselmond)

Alle bus stallingen in alle provincies van Connexxion staken. Dit betekent dat er nauwelijks of geen bussen rijden. Waarschijnlijk heeft dit ook gevolgen op de Valleilijn: mogelijk uitval Connexxiontreinen tussen Amersfoort-Barneveld en Ede-Wageningen.

Keolis

Mmogelijke staking in heel Nederland bij Keolis streekvervoer. De staking heeft minder gevolgen voor de treinen van Keolis Blauwnet. Op het traject Zutphen-Hengelo-Oldenzaal vallen er geen treinen uit door de staking. Op de trajecten Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen verwachten wij dat het grootste deel van de treinen volgens dienstregeling rijdt.

U-OV (regio Utrecht)

Dde stakingen hebben mogelijk invloed op jouw reis, omdat er ritten vervallen. We adviseren om op deze stakingsdag alternatief vervoer te zoeken of, indien mogelijk, je reis uit te stellen. Reis je toch, raadpleeg dan kort voor vertrek de reisplanners om te zien of jouw bus of tram rijdt. Bij de vorige staking reden trams 20, 21 en 22 niet door de staking.

RET (bus)

Ook bij de bussen van RET kunnen er ritten uitvallen. Welke dat zijn is nu nog niet duidelijk. De trams en metro’s rijden volgens dienstregeling. De online reisplanners en de diverse reisinformatie apps geven wellicht geen actuele reisinformatie over de RET bussen. Maak in regio Rotterdam waar mogelijk zoveel mogelijk gebruik van RET tram en RET metro. Deze rijden wel volgens dienstregeling omdat deze medewerkers in een andere cao zitten.

Qbuzz

De landelijke staking betekent voor reizigers in de provincie Zuid-Holland dat er minder stadsbussen en streekbussen rijden. We weten pas kort van tevoren welke ritten dit zijn. Plan je reis kort voor vertrek.

GVB

Deze rijden wel volgens dienstregeling omdat deze medewerkers in een andere cao zitten.

HTM

Deze rijden wel volgens dienstregeling omdat deze medewerkers in een andere cao zitten.