Stationsgebouw van Emmerich krijgt metamorfose

Het grensstation Emmerich am Rhein gaat op de schop. Het onesthetisch ogende station moet weer een visitekaartje worden voor de bezoekers van de stad en een nieuwe toegangspoort worden voor treinreizigers.

Al jaren lang zou het station een doorn in het oog zijn van stadbestuur, en werden de plannen al in 2020 gesmeed. Zo is het de bedoeling dat de aankomsthal en de ingang een make-over zullen krijgen. Ook wordt de mobiliteit vernieuwd en zullen er nieuwe fietsenstallingen komen die ook de mogelijkheid bieden voor het opladen van elektrische fietsen.

De werkzaamheden vinden momenteel plaats en naar verwachting zal de renovatie hiervan tot aan januari volgend jaar duren.Reizigers zullen tijdens de werkzaamheden wel rekening moeten houden met hinder. Zo worden er een aantal parkeerplaats bij het station tijdelijk verwijderd. Naast het busstation zullen de nieuwe tijdelijke parkeerplaatsen worden aangelegd. Het is onduidelijk wat er met het ongebruikte sporenemplacement gaat gebeuren.

De treinen zullen tijdens de werkzaamheden aan het stationsgebouw gewoon blijven rijden. De perrons zullen niet aangepast worden. In 2017 schreven we al een artikel over de historie van station Emmerich.