FNV: Staking gaat vrijdag vooralsnog door, ondanks bod NS

FNV: Staking gaat vrijdag vooralsnog door. (Foto: Treinenweb)
FNV: Staking gaat vrijdag vooralsnog door. (Foto: Treinenweb)

Aanstaande vrijdag zal de staking van NS-personeel vooralsnog doorgaan, ondanks het cao-bod dat de NS dinsdag heeft gedaan. Dat meldt cao-onderhandelaar van vakbond FNV Spoor Henri Janssen. "Vooralsnog is wat er nu ligt onvoldoende om de staking terug te trekken. En er is nog geen cao-akkoord".

Dinsdag stuurde de NS een cao-voorstel naar de vakbonden om een einde te maken aan de onrust bij het NS-personeel. Janssen geeft namens de FNV aan dat dit wel een eerste aanzet is om weer om de tafel te gaan zitten, maar de vakbond geeft aan dat de cao niet helder genoeg is. Zo is hij onder meer benieuwd hoe de NS precies over de inflatiecorrectie denkt. "Onze leden willen een automatische prijscompensatie." Ook moet er meer duidelijkheid komen over "de balans tussen werk en privé". Wel ging hij mee met het voorstel van een minumumloon van 14 euro.

Aanstaande woensdag zullen de vakbonden met elkaar overleggen over het bod van de NS. Jerry Piqué, de onderhandelaar van de CNV heeft laten weten: "Wat mij betreft gaan we in op het bod en ik zal dat zo bespreken met de cao-commissie. De uitkomst van dat overleg bespreken we woensdag met de andere bonden."

De staking voor aanstaande vrijdag zal plaatsvinden in de regio Noordwest en West. Daaronder vallen onder meer Amsterdam, Den Haag en Schiphol. naar verwachting zal er wel een pendeltrein rijden tussen Amsterdam Centraal en Schiphol.