NS: Ruim 120.000 raceliefhebbers reisden van en naar de Dutch Grand Prix

NS heeft dit F1-weekend ruim 120.000 enthousiaste racefans met de trein naar Zandvoort gebracht en weer naar huis. Het hele weekend was er een uitzonderlijke dienstregeling met iedere 5 minuten een trein op maximale lengte tussen Amsterdam en Zandvoort.

Met elke vijf minuten een trein bracht de NS 10.000 reizigers per uur naar de trainingen, kwalificaties en races vanaf vrijdag tot en met zondag. NS spreekt over een 'feestelijke sfeer' en kijkt terug op een mooi raceweekend met als hoogtepunt de winst van Max Verstappen.

Warme ontvangst

De racefans die met de trein kwamen, zijn op de stations door 300 extra NS-medewerkers opgevangen en de weg gewezen richting de juiste trein en op Zandvoort naar het circuit. De stations werden voorzien van route-aanduiding in Formule 1-stijl. Als leuk aandenken aan dit speciale weekend, konden alle racefans met Stig op de foto.

"Samen met ProRail hebben we ons zo goed mogelijk voorbereid. Zo stonden er dit weekend extra storingsploegen, een sleeplocomotief en een reservetrein met personeel gereed om verstoringen snel op te lossen. Dit heeft ervoor gezorgd dat -ondanks een paar verstoringen- de meeste F1-reizigers weinig overlast hebben ervaren." schrijft de NS.