Vanaf 9 augustus ruim twee weken hinder rond Boxtel

Vanaf 9 augustus is er ruim twee weken hinder rond Boxtel. (Foto: NS)
Vanaf 9 augustus is er ruim twee weken hinder rond Boxtel. (Foto: NS)

De NS geeft reizigers tussen Eindhoven en Boxtel / 's-Hertogenbosch het dringende advies om tussen 9 en 26 augustus buiten de spits te reizen. Hiermee gaat de tweede fase in van de werkzaamheden tussen Utrecht en Eindhoven, waar tot en met 5 augustus nog wordt gewerkt aan het spoor tussen Utrecht en Geldermalsen / Tiel.

In 17 dagen tijd werkt ProRail aan het spoor bij Boxtel. De NS waarschuwt reizigers dat ze op dit traject niet allemaal op hetzelfde moment met een treinvervangende bus vervoerd kunnen worden. Dit speelt vooral tijdens de spits. Reizigers die toch op pad gaan, worden daarom geadviseerd om zoveel mogelijk buiten de spits te reizen.

Werkzaamheden

In de periode van 9 tot en met 26 augustus worden er door ProRail acht hogesnelheidswissels aangelegd zodat treinen in de toekomst minder te hoeven afremmen. Ook de bovenleiding, treinbeveiliging en seinen worden aangepast. Daarnaast wordt de wisselverwarming vervangen. Er is bewust voor gekozen het in een vakantieperiode uit te voeren omdat er dan minder treinreizigers zijn.

Daarnaast werkt Rijkswaterstaat ook aan de weg bij Eindhoven. Daardoor lopen bussen mogelijk ook vertraging op.

Reisadvies

Tijdens de werkzaamheden zijn medewerkers van de NS op de stations aanwezig om eventuele vragen van reizigers te beantwoorden. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van minimaal 30 minuten. Het advies voor reizigers is om de NS Reisplanner voor actuele informatie in de gaten te houden.

NS zet bussen in:

  • Snelbussen Eindhoven Centraal - Boxtel
  • Stopbussen Eindhoven Centraal - Eindhoven Strijp-S - Best - Boxtel