Vandaag en komend weekend minder treinen bij NS vanwege personeelsgebrek

Vanwege personeelsgebrek rijden er vandaag en morgen minder treinen bij NS. (Foto: NS)
Vanwege personeelsgebrek rijden er vandaag en morgen minder treinen bij NS. (Foto: NS)

Vandaag en aankomend weekend rijdt er vanwege personeelsgebrek bij NS minder treinverkeer. Op de trajecten Utrecht-Den Haag en Utrecht-Amersfoort zullen reizigers veel hinder merken. Het advies aan reizigers is om de reisplanner in de gaten te houden.

De NS en ProRail hebben eerder al aangegeven dat er de komende tijd regelmatig minder treinen zullen rijden vanwege personeelsgebrek. De NS had vorige maand al aangegeven dat ze vanaf 13 juni al minder treinen zouden rijden. Zo is de tienminutentrein op het traject Arnhem - Schiphol - Rotterdam - die in december nog van start ging - tijdelijk terugzet naar een kwartierdienst. maar daar blijft het niet bij, want de vervoerder verwacht de komende tijd nog meer treinen te moeten schrappen.

Werving

NS heeft de lopende werving recent fors uitgebreid. Zo is de vervoerder recentelijk ook een campagne gestart om machinisten te werven door een simulator van station naar station op tournee te brengen.

In totaal heeft NS op dit moment 1.100 vacatures, verspreid over alle bedrijfsonderdelen en alle beroepsgroepen in de trein, op het station, bij IT of op kantoor. Op de website Werken bij NS is een overzicht van alle vacatures binnen het spoorwegbedrijf te vinden.