Sunweb zet in op treinreizen en minder vliegtuigen

Sunweb zet in op treinreizen  (Foto: Sunweb)
Sunweb zet in op treinreizen (Foto: Sunweb)

Het moederbedrijf achter de reisorganisatie Sunweb heeft dinsdag in een persbericht bekend gemaakt dat ze dit jaar zich ook gaan richten op treinreizen. Het is een onderdeel om te investeren in duurzaamheid en uitbreiding van het reisaanbod. Ook cruisereizen zal het bedrijf gaan aanbieden.

Sunweb zal hiermee als tweede vliegorganisatie het spoor op gaan en vliegtuigen inwisselen voor een trein. Al eerder gaf TUI aan dat ze gingen samenwerken met de Green City Trip. Ook de KLM heeft in 2020 al besloten om enkele korteafstandsvluchten te vervangen door tickets met de Thalys.

Potentie

Mattijs ten Brink, CEO bij Sunweb Group: "We zien in deze vormen van reizen veel potentie om onze organisatie te laten groeien, maar nog belangrijker is dat we onze bestaande en nieuwe klanten nog meer kunnen aanbieden. Vakanties worden namelijk steeds méér maatwerk en we zijn er trots op onze klanten te kunnen voorzien van nieuwe en unieke vakantieherinneringen." De eerste stap zal een treinreis naar het Italiaanse Puglia worden, belooft Ten Brink. De volgende stap zal bestaan uit reizen naar wintersportbestemmingen.

Nieuwe bestemmingen

De 12-daagse treinreis is te boeken is via Eliza Was Here en heeft Puglia als bestemming. Het gaat om een proef die start in juni. De reis begint in Amsterdam, Utrecht of Arnhem en rijdt in twee dagen via Basel en Milaan naar de eindbestemming. Op de eindbestemming in Bari kan de reiziger met een elektrische huurauto naar de gereserveerde accomodatie reizen waar de vakantie kan beginnen.

Voor cruiseliefhebbers biedt Sunweb nu ook cruisereizen aan in samenwerking met een selectief aantal toonaangevende rederijen met routes naar uiteenlopende bestemmingen, van het Middellandse zeegebied tot Scandinavië en de Caribische eilanden. Volgens een onderzoeker van Sunweb zou de groei van cruisereizen de laatste tijd bovendien weer flink toenemen nadat deze vanwege corona een flinke daling gemaakt heeft.

Naast treinreizen en cruises richt Eliza Was Here zich ook op kleinschalige vakanties in het Verenigd Koninkrijk, en wordt er de komende tijd verder onderzoek gedaan naar overnames en uitbreidingen van het vakantieaanbod.