Provincie Overijssel investeert in extra tijdswinst tussen Zwolle en Enschede

De Blauwnet trein van Keolis op station Zwolle. (Foto: Treinenweb)
De Blauwnet trein van Keolis op station Zwolle. (Foto: Treinenweb)

De provincie Overijssel en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat investeren 31 miljoen euro in de verbetering van het spoor tussen Zwolle en Enschede. Dat heeft de provincie bekend gemaakt.

Uiteindelijk moeten reizigers straks drie minuten sneller op de eindbestemming en Zwolle en Enschede zijn. Om dit mogelijk te maken moeten de perrons van de station Heino en Raalte grondig  worden aangepakt.

Perrons Heino en Raalte

De investering is nodig om een aantal knelpunten om de spoorlijn waar Keolis Blauwnet rijdt te verbeteren. Zo zullen de middenperrons van Heino en Raalte worden verschoven naar de zijkant van het station. Naast een hogere snelheid voor de trein zal hiermee ook de perronveiligheid omhoog gaan. het is de bedoeling dat de trein dan bij Zwolle, Heino, Nijverdal en Wierden meer snelheid kan maken.

De aanpassing van de perrons zal volgens de provincie ook gaan leiden tot een beter overstap voor de reiziger die het station met de auto of fiets bereikt, omdat er meer parkeerplaatsen en fietsenstallingen gerealiseerd kunnen worden.

De twee overheidsinstanties betalen ongeveer de helft van de totale kosten. Zo zal de provincie 14,2 miljoen euro voor rekening nemen en betaalt het ministerie het overige deel.