Reizigers tussen Zwolle en Emmen behalen straks drie minuten tijdswinst

De Vechtdallijn bij MariŽnberg (Foto: Alfenaar)
De Vechtdallijn bij MariŽnberg (Foto: Alfenaar)

Vanaf 11 april zullen reizigers tussen Zwolle en Emmen een tijdswinst van drie minuten halen vanwege de opening van een extra tweede spoor in Emmen-Zuid, meldt RTV Drenthe.

De treinen zullen volgens een nieuwe dienstregeling dan ook drie minuten later vanuit Emmen vertrekken. Alle stoptreinen vanuit Zwolle arriveren op hun beurt drie minuten eerder in Emmen.

De tijdwinst wordt geboekt doordat de stoptreinen elkaar kruisen via het nieuwe spoor in Emmen-Zuid in plaats van in Nieuw-Amsterdam. Arriva benadrukt wel dat de wijziging van de dienstregeling enkel geldt op traject tussen Coevorden en Emmen. Tussen Zwolle en Coevorden verandert niets.

Werkzaamheden

De vervoerder waarschuwt dat er vanaf aanstaande vrijdag tot en met zondagwerkzaamheden plaatsvinden op het traject. Tussen Nieuw-Amsterdam en Emmen zet Arriva dan bussen in. De verwachte extra reistijd is dan 30 minuten.

Betere bereikbaarheid

Niet alleen aan een tweede spoor, maar ook is er afgelopen jaren gewerkt voor een betere bereikbaarheid van de stations aan de Vechtdallijn, het traject tussen Zwolle en Emmen. Zo is vorig jaar ook de nieuwe dive-under bij Herfte, tussen Zwolle en Meppel, opgeleverd. Hiermee hoeven de treinen naar Emmen niet meer het bestaande spoor te kruisen, maar kunnen ze er onderdoor rijden, wat weer voor enige tijdswinst zorgt.

Bron: RTV Drenthe