NS opent weer stembureau's tijdens gemeenteraadsverkiezingen

Op woensdag 16 maart is het weer mogelijk om te stemmen op het station. (Foto: Ischa1)
Op woensdag 16 maart is het weer mogelijk om te stemmen op het station. (Foto: Ischa1)

Op woensdag 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Net als de voorgaande jaren is het mogelijk om weer op het station de stem uit te brengen. Op 14, 15 en 16 maart is het mogelijk om langs de stembureau van je gemeente langs te lopen.

Met een bij de gemeente aangevraagde kiezerspas kan er ook op een station van een andere gemeente gestemd worden. Dit jaar is Breda het station waar je op het vroegst kan stemmen, en al om 05:15. In het algemeen kan je bij de meeste stembureau's stemmen tot 21:00 uur.

"We willen iedereen de gelegenheid geven om te stemmen. Een stem uitbrengen voor het werk of juist liever na het werk, het kan allebei gewoon op het station. Samen met gemeenten en ProRail maken we het voor reizigers zo makkelijk mogelijk om onderweg te stemmen", vertelt Jeannette Singewald, stationsmanager van Breda.

Op tien station, waaronder station Rotterdam Centraal, Leiden Centraal en ’s Hertogenbosch, is het mogelijk om vervroegd te stemmen op 14 en 15 maart.

Een lijst van alle stembureau's op de stations, de exacte locaties, en de openingstijden vind je op een speciale website van de NS.