Treinverkeer rijdt weer volgens dienstregeling, nieuwe storm Franklin is op komst

 (Foto: Rob Dammers)
(Foto: Rob Dammers)

Na storm Eunice hebben de aannemers en incidentenbestrijders van spoorbeheerder ProRail de afgelopen dagen hard gewerkt om het spoor weer zo snel mogelijk begaanbaar te maken. Op enkele trajecten wordt nog gewerkt, maar voor de rest rijdt de NS weer de normale dienstregeling.

Wel wordt er wel gewaarschuwd voor een nieuwe storm voor zondagavond en maandag met de naam Franklin. Deze zal minder heftiger zijn dan zijn voorganger Eunice, maar kan voor hinder zorgen. KNMI heeft voor vanavond en morgen code oranje afgekondigd, waarbij iedereen voorbereid moet zijn op harde windstoten.

Franklin

Omdat voor vanavond weer storm voorspeld wordt, past de NS uit voorzorg de dienstregeling aan in het noordwesten van het land. ProRail waarschuwt ervoor dat storm Franklin zondagavond en maandag mogelijk voor problemen op het spoor kan zorgen. Doordat veel bomen door storm Eunice een flinke zet gekregen hebben is er kans dat er door Franklin ook bomen kunnen omwaaien. ProRail staat in nauw contact met een weerbureau en houdt de situatie in de gaten.

Huidige werkzaamheden

ProRail werkt met aannemers wel aan het spoor tussen Apeldoorn en Stroe, dit duurt naar verwachting nog tot 18:30 uur. Hier worden snelbussen ingezet. Ook elders zijn enkele verstoringen op het spoor.