Dit weekend minder treinen door hoog ziekteverzuim

Ook deze week rijden er minder treinen vanwege personeelsgebrek. (Foto: Ad Meskens)
Ook deze week rijden er minder treinen vanwege personeelsgebrek. (Foto: Ad Meskens)

Ook dit weekend rijden de NS minder treinen vanwege het hoge ziekteverzuim. Hierdoor rijden er op bepaalde trajecten minder vaak treinen.

Op de trajecten Amsterdam-Den Haag en Schiphol-Utrecht-Arnhem/Nijmegen rijden minder intercity's. Ook rijden er minder treinen in de IC Direct op de HSL-lijn tussen Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. Daarnaast valt ook een deel van de Sprinters uit op het traject Utrecht-Hilversum-Hoofddorp.

De NS adviseert reizigers om voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Snijden in dienstregeling

De NS heeft eind vorige maand aangekondigd om vanwege het hoge verzuim door het Coronavirus vanaf 7 februari minder treinen te rijden. Echter omdat het verzuim nu al erg hoog is vallen er geregeld al treinen uit.

Jordy Pendjol, die bij de NS verantwoordelijk is voor de monitoring van van inzetbaar personeel zegt tegenover de Volkskrant het volgende: "Maar nu zie ik een dag van tevoren dat er gemiddeld zo’n dertig machinisten en dertig conducteurs niet inzetbaar zijn". Hij vervolgt:"En dat aantal kan op de dag zelf gemakkelijk verdubbelen, omdat collega’s zich ’s ochtends ziek melden of in quarantaine gaan. Er zit normaal wat rek in het rooster, we hebben enige reserve. Maar met zo veel uitvallers werkt dat niet meer."