Opnieuw veiling van NS-spullen voor liefhebbers

De veiling biedt ook eersteklas stoelen uit de SGM Sprinter aan (Foto: NS / Onlineveilingmeester.nl)
De veiling biedt ook eersteklas stoelen uit de SGM Sprinter aan (Foto: NS / Onlineveilingmeester.nl)

De NS gaat samen met veilingplatform Onlineveilingmeester.nl weer overtollige oude treinonderdelen en borden veilen. In totaal gaat het dit keer om 205 kavels met onder meer veel verschillende treinruiten, deuren, stoelen, knoppenpanelen en verwijsborden. Er zitten veel onderdelen uit de SGM Sprinters en het inmiddels afgevoerde DDM Dubbeldeksmaterieel tussen.

Met de veiling krijgen de items een tweede leven, wat een van de belangrijkste uitgangspunten van NS is. De veiling sluit op woensdag 1 december om 19:30 uur. De NS hield eerder dit jaar, ook een veiling, net als het jaar daarvoor.

Een duurzame herbestemming

Door middel van de online veiling krijgen de oude treinonderdelen afkomstig van NS een gelukkige nieuwe eigenaar, waardoor de levensduur van deze oude treinonderdelen verlengd worden en een nieuwe functie krijgen. NS wil het gebruik van nieuwe grondstoffen zoveel mogelijk beperken en de grondstoffen die ze gebruiken zo lang mogelijk in de roulatie houden. Om die reden heeft NS besloten de oude treinonderdelen die niet meer in de treinen gebruikt kunnen worden online te veilen via veilingplatform. Daarnaast is een online veiling als verkoopkanaal transparant en effectief. In zeer korte tijd wordt er een groot publiek bereikt.

Kijkdag

Het is mogelijk om de goederen in het echt te bekijken tijdens de kijkdag van de veiling. De kavels zijn verdeeld over twee verschillende locaties. Op vrijdag 26 november tussen 13:00 en 15:00 uur in Heerenveen, en vrijdag 26 november tussen 13:00 en 15:00 uur in Deventer. Op de site van de veiling is te vinden welke kavels er op welke locatie te vinden zijn.

De veiling is via deze link te vinden.