Mondkapjesplicht keert weer terug op stations, perrons en haltes

Vanwege het oplopend aantal besmettingen keert de mondkapjesplicht weer terug op stations, perrons en haltes.
Vanwege het oplopend aantal besmettingen keert de mondkapjesplicht weer terug op stations, perrons en haltes.

Vanaf vandaag 6 november zijn de corona-maatregelen door de Rijksoverheid weer aangescherpt. Het verplicht dragen van een mondkapje geldt nu niet alleen in het openbaar vervoer maar ook weer in stations, op overdekte perrons en op haltes. Daarnaast is het 1,5 meter afstand van elkaar houden niet verplicht, maar wordt waar mogelijk wel sterk geadviseerd.

De maatregelen zijn afgelopen week aangekondigd omdat de ziekenhuizen steeds voller raken met coronapatiënten. Naast de verplichting van mondkapjes op de perrons, haltes en stations keert de verplichting ook terug in winkels, supermarkten, bibliotheken en pretparken. In het openbaar vervoerd verandert er niks omdat de mondkapjes daar al verplicht waren. De vervoersbedrijven maken de mondkapjesplicht duidelijk via informatieborden en omroepberichten.

Daarnaast geldt er ook een nieuw reisadvies, gaf premier Mark Rutte deze week tijdens de persconferentie aan. Zo wordt het aangeraden om drukte onderweg te mijden en buiten de spits te reizen. Voor mensen die een buitenlandse reis maken wordt het aangeraden om vooraf de website Nederland Wereldwijd te raadplegen, en bij terugkomst een (zelf)test te doen.

Daarnaast zullen horeca, overdekte sportlocaties, musea, festivals en evenementen, bioscopen en theaters, kermissen en sportwedstrijden voor publiek een corona-toegangsbewijs vragen.